Kunst i Kvadraturen - "Nysgjerrigperens vandring"

By: Oslo kommunes kunstsamling

28 anbefalinger

"Nysgjerrigperens vandring"


Denne vandringen tar deg på en omvisning i kunst du kanskje ikke ante at fantes i Kvadraturen.


Noen kunstverk er ganske nye og andre er av eldre årgang. De befinner seg rundt i byrom og på fasader, og tilhører Oslo kommunes kunstsamling og andre som holder til i området.


Dette er den første av flere planlagte kunstvandringer som skal vise mangfoldet i kunsten som finnes i Kvadraturen.


Når du går på kunstvandring i Kvadraturen kan det være verdt å besøke noen gallerier også. Her kan du trykke for en oversikt.

Stoppesteder

1. Den røde prikk - Otto Künzli

Kongensgate 3

7 anbefalinger

Den røde prikk er et kunstverk av den sveitsiske smykkekunstneren Otto Künzli som befinner seg et godt stykke opp på veggen i Kongens Gate 3. Verket ligner på prikker man kan se i gallerier ved siden av kunstverk som er solgt.

2. Sittende pike med hodetelefon - et bilde på vår tid – Marit Krogh

Bankplassen, ved Engebret kafé

7 anbefalinger

Den tidstypiske skulpturen med den beskrivende tittelen Sittende pike med hodetelefon - et bilde på vår tid (2014) av Marit Krogh, er plassert på en av flere granittblokker, sjikaner, som både kan fungere som sitteplasser og angrepssikring på Bankplassen.

3. Johannes Brun - Brynjulf Bergslien

Bankplassen ved Café Engebret

3 anbefalinger

Bronsestatuen av skuespiller Johannes Brun (1832–90) ved Engebrets kafé er laget av Brynjulf Bergslien (1830 - 1898). Brun var blant tidens ledende, særlig kjent for sitt komiske talent. Skulpturen er plassert nær stedet der Christiania Theater lå, og hvor Brun arbeidet fra 1857 til -90.

4. Mann med liten håndbevegelse - István Lisztes

Rivierstredet, ved Bankplassen 2

5 anbefalinger

Skulpturgruppen Mann med liten håndbevegelse, av István Lisztes (1942-) er plassert parallelt med gateløpet i Rivierstredet, slik at de tre bronsefigurene på sokkel møter deg ansikt til ansikt i det du ankommer fra vestsiden av passasjen mellom to bygninger.

5. Lyttende - István Lisztes

Rivierstredet, Bankplassen

4 anbefalinger

Skulpturen Lyttende av den ungarske kunstneren István Lisztes (1942-), befinner seg på et noe uvanlig sted for en skulptur. Du finner den lyttende på bakken mellom to benker i gaten med det klingende navnet Revierstredet.

6. Bygningsintegrert skulptur - Finn Christensen

Kongens gate 21

3 anbefalinger

Den geometriske skulpturen av Finn Christensen er så godt integrert i Telegrafbygningen at du fort kan overse den. Du finner den på hjørnet av Nedre Slottsgate og Tollbugaten, i Installasjonsbygningen. Dette er en del av Telegrafbygningen som ble ferdigstilt i 1967.

7. Freske, Telegrafbygget - Alf Rolfsen

Kongensgate 21

6 anbefalinger

I dette gamle praktbygget tegnet av rådhusarkitektene Poulsson og Arneberg, finner man en stor freske av en av “freskobrødrene” malt i 1922, av kunstneren Alf Rolfsen.

8. Skulptursonen i Øvre Slottsgate

Øvre Slottsgate, mellom Prinsens gate og Tollbugata

2 anbefalinger

Skulptursonen i Øvre Slottsgate er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Billedhoggerforening, Oslo kommune Kulturetaten og Oslo kommune Bymiljøetaten.

Kart