Barnas kvadratur

13 anbefalinger

Denne vandringen er for barn og familier og tar ca. 1 time å gjennomføre. Den passer særlig godt for barn mellom 9 og 13 år, men selvsagt kan både yngre og eldre barn ha glede av den.

I 1624 brant Oslo ned til grunnen for 19. gang. Den gamle byen var bygget kun i tre, men kong Christian IV bestemte at den nye byen skulle bygges i mur. Det ble starten på Kvadraturen, et område som skjuler masse spennende historie.

Stoppesteder

1. Christiania Torv

6 anbefalinger

Det var på Christiania Torv alt begynte. Den gamle byen over fjorden brant i 1624 og en ny by skulle bygges. Torget var byens hjerte.

Christiania Torv.

2. Kontraskjæret

2 anbefalinger

Her bodde folk i bygårder for 400 år siden, men husene brant ned i en stor brann i 1686. Etter brannen ble festningen utvidet til dette området.

Ridehuset på Akershus festning.

3. Akershus festning

3 anbefalinger

Akershus er Oslos festning, som en gang forsvarte byen mot fiender. Den er flere hundre år gammel og har aldri blitt erobret.

Sortieporten ved Akershus festning. Mange bruker denne porten som inngangen til festningen.

4. Waisenhuset

Kongens gate 1

1 anbefaling

Waisenhus betyr barnehjem, og i Kongens gate 1 var det barnehjem for gutter i over hundre år.

5. Norges Bank

Bankplassen 3

0 anbefalinger


Nå er du på et spennende sted. I Norges Bank slo stortyven Ole Høiland til med sitt mest spektakulære brekk. Fortsatt er deler av ransutbyttet forsvunnet...

6. Bankplassen og Christiania Theater

Bankplassen 4

1 anbefaling

På bankplassen sto engang Christiania Theater. Foran teateret sto det store teaterslaget, en av de mest berømte hendelsene i gamle Christiania.

7. Grev Wedels plass

Grev Wedels plass

2 anbefalinger

Mye rart har foregått på Grev Wedels plass gjennom tidene. En gang sto plassen halvveis under vann. Og hva gjør egentlig den store, rosa trebygningen her?

8. Garmanngården

Rådhusgata 7

2 anbefalinger

Garmanngården ble bygget for omtrent 400 år siden. Slik så et herskapshus i Kvadraturen ut dengang. Her bodde familier som hadde god råd.

Kart